Maandag Nr 14

18 november 2013

Maandag nummer 14

Een verjaardag, eerste schoolweek voor Dochtertje, Sint in het land.

Het was een bewogen week. Zeker voor de kinderen! En dan heb ik het nog niet eens over het feit dat we de eerste schoentje-zet-sessie alweer achter de rug hebben. Wát een week! Nou ja, vooral voor de kinderen natuurlijk!

Donker ’s ochtends, donker ’s avonds. Bovendien vliegen de verlanglijstjes ons weer om de oren. En dan is er ook nog die enorme berg snoep die er nog ligt van Sint Maarten, ondanks druk gekauw van ons allen. Het was écht een bewogen week. Voor de kinderen dan hè! De kinderen!

‘Het is weer stuiteren geblazen’, grappen we vanachter het hek als we bij het schoolplein ons kroost staan op te wachten. Druk, druk, druk hebben ze het weer! Ze zijn nódig aan vakantie toe, die kinderen. No-dig.

Onze maandagochtend verliep dan ook als verwacht.
Nou ja… voor de helft dan.

Man sleurde zichzelf al snotterend de trap af, keek zijn ontbijt wantrouwend aan en verlangde naar aanstaande vrijdag. Ik vroeg me af of het gedreun in mijn hoofd wat zachter en de thee in mijn glas wat sterker kon. Geen smaak en teveel kraak. De hond kwispelde plichtsgetrouw onze kant op, maar plofte ook snel weer op haar kleedje neer.

Onze kinderen daarentegen kwamen beide opgewekt aangewandeld en schoven gezellig aan. Wel ja! Na het eten converseerden ze samen nog gezellig wat af en waren non-stop vrolijk.
Wij begonnen ons zorgen te maken.

Man vroeg zich af wat er in zijn koffie zat en ik controleerde voor de zekerheid nog even waar de verborgen camera kon hangen.

Laat die vakantie maar komen…

Voor de kinderen dan hè!