Maandag Nr 32

24 maart 2014

Zaterdagavond stapte ik in bed met de wetenschap dat dit weekend alles zou veranderen. We konden weer uitkijken naar een half jaartje met een iets normaler ochtendgevoel, zal ik maar zeggen. Hoewel dat ene uurtje – als het kwartje van Kok – eerst ruw afgenomen is, ben je daarna toch zo blij als een kind dat je het weer terugkrijgt. Een sigaar uit eigen doos is óók een sigaar immers, laten we eerlijk zijn.

Terug naar zaterdagavond.

Heerlijk warm gedoucht stapte ik in bed. Klaar om fris en fruitig de komende zondag als voorbereiding op een zeer vruchtbare en nuttige maandag in te gaan. Het dekbed vouwde zich gezellig om me heen, de veertjes in mijn kussen waren precies juist verdeeld onder mijn hoofd en mijn matras – ik zweer het – gaf me een lekkere knuffel. Héérlijk. Zo hoorde het te zijn. Zo was het bedoeld.

‘Fijn, hè? Dat die klok vannacht weer achteruit gaat. Daar waar-ie hoort te zijn,’ keuvelde ik gezellig tegen Man die verdacht vermoeid in bed stapte. ‘Dat slaapt-ie er vannacht echt nog wel af,’ hoorde ik mezelf genereus denken. Ik gun een ander ook zijn heerlijk-een-uurtje-extra nacht.

‘Wat?’ zei Man over zijn schouder. ‘Nee, da’s pas volgend weekend. En dan gaatie niet terug, maar vooruit.

De wereld stond even stil. Droom in Duigen.

Mijn extra uur slapen verdween als sneeuw voor de zon. Mijn dekbed was maar weer gewoon mijn dekbed, mijn kussen trok zich krampachtig samen in een fijne klont en mijn matras, ach, dat deed ook geen moeite meer. De liefde was over.

Maandagochtend nummer 32?
Die begon dus vroeger dan geanticipeerd. En niet een beetje. Nee, een uur.
En als extra bonus zou-ie het komende half jaar steeds een uur vroeger beginnen.
Een half jaar lang. En bedankt!

Gewoon ruw verzet, bah. De verkeerde kant op! Dit voelt als een lang gevreesd examen dat verplaatst is. Naar voren. Of als een wortelkanaalbehandeling die gewoon even vervroegd wordt* omdat er ruimte is gekomen op de agenda. Zomaar.
Dát gevoel.

Stevig balend kan ik op naar nummer 33.
Ik zie de bui al hangen.

* wortelkanaalbechandeling (Voor MK 😉